7 X glutenvrije cake recepten (2024)

4.8

(13)

Glutenvrije cake recepten

Niets zo lekker als een plakje vers gebakken cake! Zeker nu het zomerfruit volop verkrijgbaar is, is het een feest om hiermee te bakken. Ik heb voor jou mijn favoriete gezondere glutenvrije cakes op een rijtje gezet. Van glutenvrije perzik cake met een heerlijke crumble, smeuïge citroen-maanzaad cake tot een oh zo makkelijk maar lekker carrot cake ontbijttaartje. Ben je op zoek naar een échte eye-catcher? Ga dan voor de roze koeken taart met een super lekkere cakebodem die ook nog eens een stuk gezonder is!

De lekkerste recepten voor glutenvrije cake

Zien ze er niet heerlijk uit? De cakes die ik voor jou op een rijtje heb gezet. Je kan ze bakken in allerlei vormen. Zo kun je de cakes bakken in een ronde bakvorm van 18 a 20 cm of in een cakevorm van 22 a 25 cm. Op deze manier is het elke keer weer een verrassing wat er op tafel staat. De cakes zijn minder vet dan normale glutenvrije cakes maar wel heel smeuïg. In plaats van boter gebruiken we appelmoes of yoghurt en dat geeft net zo’n fijne structuur. Probeer het eens!

Wist je dat je de cakes kan bewaren in de koelkast. Dek ze af en je kan de komende 3 dagen genieten van een heerlijke plak. Of vries de cakes per puntje of plak in. Geniet!

Glutenvrije cake met perzik

7 X glutenvrije cake recepten (1)

Een smeuïge kruimelcake met perzik, super smeuïg maar vooral heel smaakvol. Nu de perziken weer volop verkrijgbaar zijn, is dit recept wel heel toepasselijk. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

Gezonde bramen cake glutenvrij en vegan

7 X glutenvrije cake recepten (2)

Een smeuïge glutenvrije yoghurtcake gevuld met bramen en een vleugje citroen. Deze cake is zo lekker da het bijna jammer is dat ik hem niet via het beeldscherm uit kan delen. Wanneer de bramen in het seizoen zijn dan is het een feest om hier iets lekkers mee te maken, deze bramencake scoort nu al 10 punten! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.

Glutenvrije marmercake

7 X glutenvrije cake recepten (3)

Combineer een vanille- en chocolade cake met elkaar en er ontstaat een super smeuïge glutenvrije marmercake. Makkelijk om te maken, gezonder én heel erg lekker! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Glutenvrije Ferrero Rocher cake

7 X glutenvrije cake recepten (4)

Het is echt waar! Deze cake doet mij denken aan de oh zo bekende Ferrero rocher dan dan glutenvrij én in cakevorm. Eerder maakte ik al dezeoverheerlijke Ferrero Rocher taarten nu dus ook dé cake. Ben je een zoetekauw? Voeg gerust iets meer zoetmiddel toe, proef het beslag even om dit te bepalen. Ik zou zeggen, zet de oven maar aan en bakken maar!

Glutenvrije roze koeken taart

7 X glutenvrije cake recepten (5)

De laatste tijd droom ik vaker over eten, dan wil ik het de volgende dag meteen maken. Lucky you, hierdoor komen er nog een aantal te gekke recepten aan waar al heel vaak naar gevraagd is. Deze roze koeken taart is de droom van iedere vrouw! Met een smeuïge cakelaag en een mierzoete maar toch frisse glazuurlaag.

Frisse aardbeien cake met citroen

7 X glutenvrije cake recepten (6)

Een super smeuïge amandelcake met aardbeien, citroen en grof gehakte pistachenootjes! Zeker nu de aardbeien volop in het seizoen zijn is dit mijn aanrader voor jou om echt eens te proberen. Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.

Gezonde glutenvrije citroen-maanzaad cake

7 X glutenvrije cake recepten (7)

Oef wat is het toch een grandioos recept, deze glutenvrije citroen maanzaadcake met een grandioze cheesecake swirl. Smeuïg, luchtig en vol van smaak. De frisse citroencake met maanzaad combineert feilloos met de romige cheesecakevulling. Het is eigenlijk heel simpel om te maken en de ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen.Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

Gezonde carrot cake ontbijttaartjes

7 X glutenvrije cake recepten (8)

Een smeuïge glutenvrije carrot cake met een bite van geroosterde pecannoten en een frisse frosting met een vleugje vanille en citroen. Zo makkelijk om te maken maar oh zo lekker! Glutenvrij én koolhydraatarm!

Glutenvrije appelkruimel cake

7 X glutenvrije cake recepten (9)


Een van mijn favorieten cakes die ik al jaren maak. Het recept heb ik alleen nog nooit gedeeld, hoog tijd om het geheim van deze super smeuïge cake te delen, zodat ook jij kan genieten van zo’n heerlijk recept! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Glutenvrije Tompouce cake

7 X glutenvrije cake recepten (10)

Wauw, is het een eyecatcher deze glutenvrije tompouce cake? Waanzinnig lekker met een vanille-citroen cake als basis. Rijkelijk gevuld met gele room en bedekt met een fris glazuur met frambozen. De droom van iedere tompouce liefhebber! Ik laat je zien hoe je hem glutenvrij, lactosevrij én evt. vegan kan maken!

    #ohmypie

    Ga je één van deze glutenvrije cake recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

    Ben je op zoek naar meer inspiratie?

    Bestel mijn boekenOh My Pie!of ‘Bakken zonder Tarwe‘!

    Wat vind je van dit bericht?

    Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 13

    Geef als eerste je mening!

    7 X glutenvrije cake recepten (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Dr. Pierre Goyette

    Last Updated:

    Views: 5770

    Rating: 5 / 5 (70 voted)

    Reviews: 85% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Dr. Pierre Goyette

    Birthday: 1998-01-29

    Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

    Phone: +5819954278378

    Job: Construction Director

    Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

    Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.