Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (2024)

Aanbevolen door:

  • Geniet van het streamen van video’s zonder bufferen
  • Maak verbinding met meer dan 3200 servers wereldwijd
  • Houd je online activiteiten privé

Koop Surfshark

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (1)

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (2)

Hoe stel ik een VPN in op LG tv?

LG smart tv’s werken op webOS, een besturingssysteem dat VPN-apps niet standaard ondersteunt. Dit betekent dat het instellen van een VPN niet alleen een kwestie is van een app downloaden en op de knop Verbinden drukken. Gelukkig kun je profiteren van de voordelen van een VPN op je LG smart tv door de stappen te voltooien van een eenvoudige handmatige installatie. Dit zijn de beste manieren om dit te doen:

Een VPN instellen op je router

Door een VPN in te stellen op je router bescherm je al het verkeer op je thuisnetwerk, waaronder apparaten zoals LG tv’s die geen VPN-apps ondersteunen. Hier is een snelle uitleg van het proces:

  • Controleer of je router VPN-compatibel is;
  • Installeer een VPN-cliënt op je router. We hebben gedetailleerde instructies voor het installeren van een VPN op Asus-, DD-WRT-, Mikrotik-, Gl.iNET-, Keenetic-, OPNsense- en Tomato-routers;
  • Maak verbinding met een van de 3200+ VPN-servers van Surfshark en controleer of je LG tv is verbonden met het thuisnetwerk van je wifi.

Je kunt controleren of je installatie is gelukt met behulp van onze IP-adres controle. Het getoonde IP-adres zou overeen moeten komen met de locatie van de VPN-server die je hebt geselecteerd. Als je meer hulp nodig hebt, raadpleeg je onze uitgebreide gids voor Het instellen van een VPN op je router.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (3)

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (4)

Een VPN-beschermde gedeelde wifi-hotspot instellen

Ondersteunt je router geen VPN’s? Er is nog hoop. Je kunt dezelfde resultaten bereiken door een Windows-computer te gebruiken om een virtuele router met een VPN in te stellen.

  • Download de Surfshark-app en installeer deze op je Windows-computer;
  • Navigeer naar de instellingen van de TAP-adapter in de sectie Netwerk en internet;
  • Configureer je VPN-adapter om delen toe te staan;
  • Maak verbinding met een VPN op je Windows-computer en schakel de wifi-hotspot in. Maak vervolgens verbinding met de hotspot met je LG tv.

Raadpleeg onze Installatiegids VPN-beschermde wifi-hotspot voor meer informatie over het instellen van een virtuele router met een VPN.

Een smart DNS instellen op je LG tv

Een smart DNS biedt niet dezelfde bescherming als een VPN. Je verkeer wordt niet versleuteld of wordt niet door een VPN-server geleid. Dit betekent ook dat je IP-adres niet wordt verborgen. Het zorgt er alleen voor dat je DNS-adres wijzigt, waardoor het net lijkt of je verkeer uit een andere regio komt.

Dus hoewel Surfshark een smart DNS-functie aanbiedt, moet je dit niet zien als een vervanging voor een VPN. In plaats daarvan is het een alternatief dat je kunt gebruiken als je op geen enkele andere manier een VPN voor je LG tv kunt instellen. Hier lees je hoe je dit kunt instellen:

  • Log in op je Surfshark-account op de website van Surfshark;
  • Tik op de optie VPN in het menu en kies vervolgens de optie Handmatig instellen;
  • Tik op de optie Tv en console in het menu Installatiemethoden en tik vervolgens op de optie Smart DNS activeren;
  • Voer een van de twee Surfshark DNS-adressen in het tabblad DNS SERVER in bij de instellingen voor Geavanceerde wifi (of Ethernet).

Als je een meer stapsgewijze uitleg nodig hebt, hebben we elke stap gedetailleerd toegelicht in onze Installatiegids smart DNS voor LG tv.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (5)

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (6)

Waarom een VPN voor LG smart tv gebruiken?

Een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je IP-adres. Dit betekent dat derden niet kunnen rondneuzen in je online activiteiten of je locatie kunnen traceren, waardoor je wordt geholpen bij het omzeilen van onderdrukkende censuur, het voorkomen van afknijpen door je ISP (Internet Service Provider) en het aanzienlijk verminderen van de hoeveelheid data die je online lekt.

Met andere woorden: het gebruik van een VPN voor LG tv leidt tot betere toegang tot internet, minder bufferen op streamingdiensten en minder gerichte advertenties of phishing-pogingen op basis van je activiteitsgegevens.

Bescherm je privacy online

Neem een premium VPN tegen een betaalbare prijs

Koop Surfshark

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (7)

Wat maakt Surfshark een geweldige keuze voor een LG tv VPN?

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (8)

Streamen zonder bufferen

Het streamen van video vereist een heleboel data, wat kan leiden tot afknijpen door je ISP. Omdat een VPN je online activiteiten verbergt, zal je ISP je internetverbinding niet vertragen vanwege het simpele feit dat je video’s bekijkt of deelneemt aan andere activiteiten die veel data vereisen.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (9)

Veilige codering

De veiligheid van een VPN-dienst hangt af van de gebruikte versleuteling. Surfshark gebruikt AES-256 voor OpenVPN en IKEv2, samen met ChaCha20 voor WireGuard. Beide zijn toonaangevende algoritmen voor de respectievelijke protocollen, dus je kunt er zeker van zijn dat je gegevens altijd beschermd zijn.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (10)

Geen tracking van activiteiten

Niet alleen verbergt Surfshark je activiteiten voor derden, er worden ook geen logbestanden getraceerd of bijgehouden van je activiteiten. En dit zijn geen loze beweringen, want we ondersteunen dit met een strikt no-logs-beleid dat is bevestigd door Deloitte, een van de Big Four-auditkantoren.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (11)

Uitgebreid servernetwerk

De drukte op de server en de afstand tussen de jou en de server zijn belangrijke factoren voor de snelheid van een VPN-verbinding. Surfshark heeft 3200+ RAM-only servers in 100 landen wereldwijd, waardoor je altijd een niet te drukke server in de buurt kunt vinden, ongeacht waar je bent.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (12)

Een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen

Bescherm al je apparaten met één abonnement. Surfshark beperkt het aantal gelijktijdige verbindingen niet, dus je kunt een VPN gebruiken op je telefoon, computer, smart tv, tablet en andere smart apparaten zonder dat je je verbindingen hoeft te tellen.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (13)

Moderne VPN-protocollen

VPN-protocollen zijn deels verantwoordelijk voor de snelheid en veiligheid van je verbinding. Surfshark gebruikt OpenVPN, IKEv2 en WireGuard VPN-protocollen en deze zijn allemaal in staat om een snelle, stabiele en veilige VPN-ervaring te handhaven.

Zou ik een gratis VPN gebruiken voor LG tv?

We kunnen niet tegen je zeggen dat je geen gratis VPN voor LG tv mag gebruiken, maar we willen wel dat je weet dat gratis VPN’s vaak veel langzamer en minder veilig zijn dan premium VPN-aanbieders, zoals Surfshark. Bovendien is de kans groot dat gratis VPN’s je bestoken met een overmatige hoeveelheid advertenties en kunnen ze je gegevens zelfs verzamelen en verkopen aan derde partijen.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (14)

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (15)

Probeer Surfshark met een 30-daagse geldteruggarantie

We willen dat je er zeker van bent dat Surfshark de beste keuze voor jou is. Daarom bieden wij een 30-daagse geldteruggarantie voor al onze langdurige abonnementen. Gebruik die tijd om Surfshark en alle functies te testen en als er niet aan je verwachtingen wordt voldaan, kun je gewoon binnen 30 dagen je geld terugvragen en een volledige terugbetaling krijgen.

Neem geen risico’s met je privacy

Kies een VPN-aanbieder die je kunt vertrouwen

Koop Surfshark

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (16)

Veelgestelde vragen

Kan ik een VPN gebruiken op mijn LG smart tv?

Er zijn geen speciale VPN’s voor LG smart tv’s omdat deze VPN-apps niet standaard ondersteunen. Dat gezegd hebbende, je kunt een VPN instellen op je router die al het verkeer op je thuisnetwerk versleutelt, inclusief je LG tv.

Welke VPN werkt voor LG tv?

Omdat LG tv geen VPN-apps ondersteunt, heb je een VPN-aanbieder nodig die je in staat stelt een VPN in te stellen op je router of die een smart DNS-functie heeft. Surfshark is een van de beste VPN’s voor LG tv omdat deze supersnelle verbindingssnelheden en toonaangevende versleuteling biedt, maar daarnaast ook smart DNS en router-compatibiliteit.

Kan ik een VPN hebben op mijn smart tv?

Je kunt een VPN hebben op elke smart tv, maar de manier waarop je de VPN-bescherming krijgt, verschilt. Tv’s die werken met Android kunnen standaard VPN-apps ondersteunen en dus hoef je alleen maar de app te installeren en verbinding te maken met een VPN-server om een VPN te gaan gebruiken. Andere tv’s, zoals Apple TV of LG tv, vereisen dat je een VPN installeert op je router of een virtuele router aanmaakt om de VPN te laten werken.

Heeft het gebruik van een VPN invloed op de snelheid van mijn LG smart tv-verbinding?

Ja, een VPN heeft invloed op de snelheid van je verbinding op een LG tv. Maar dat wil niet per se zeggen dat je snelheid wordt verlaagd. Een VPN kan helpen bij het omzeilen van afknijpen door je ISP, waardoor je verbinding sneller zou worden.

Maar als je ISP je verbinding niet afknijpt, zal een VPN je snelheid verlagen. Het verschil is niet echt merkbaar als je een premium VPN gebruikt, zoals Surfshark, maar een gratis VPN kan ervoor zorgen dat je verbinding bijna onbruikbaar wordt.

Hoe installeer je een VPN voor LG tv - Surfshark (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5987

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.