9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (2024)

Tablets met een groot scherm en alternatieven die op het Android-besturingssysteem draaien, zijn net zo perfect voor multimediaconsumptie als voor algemeen computergebruik. Wat u opoffert op het gebied van draagbaarheid wordt gecompenseerd door de uitstekende multitaskingmogelijkheden die u eenvoudigweg niet krijgt met traditionele tablets of smartphones.

Weet u niet zeker wat er voor u beschikbaar is? Hier zijn een paar van onze favorieten waarmee je niet fout kunt gaan.

Samsung Galaxy Tab S6

Je kunt niet fout gaan met deSamsung Galaxy Tab S6. Met een formaat van 10,5 inch heb je voldoende ruimte voor het bekijken van films, tv-programma's en video. Het bevat uitstekende details en helderheid, dus u zult zonder problemen van de inhoud kunnen genieten.

Omdat dit een twee-in-één tablet is, gebruik je hem in tabletmodus, of tover je hem snel om tot een personal computer om onderweg te werken. Om de pc-modus in te schakelen, moet u echter wel de toetsenbordbehuizing aanschaffen.

De batterijduur in de tablets van Samsung wordt alleen maar beter en beter. DeGalaxy Tab S6Je kunt in feite tot 15 uur video afspelen voordat je hem opnieuw moet opladen.

Samsung Galaxy Tab S5e

Niet iedereen heeft een krachtpatser als de Samsung Galaxy Tab S6 nodig. En dat is waaromSamsung heeft hier ook de Galaxy Tab S5e.

Samsung heeft deze ontworpen voor gebruik onderweg. Hij is lichter dan een pond, waardoor het een van de dunste tablets van Samsung tot nu toe is. En je krijgt nog steeds een boeiend scherm dankzij het schermoppervlak van 10,5 inch. En in combinatie met het Super AMOLED-paneel krijg je hier ook veel details. Stream, blader en meer!

Je kunt deze ook gebruiken met een toetsenbordhoes, waardoor je gemakkelijk onderweg kunt werken. En net als de Galaxy Tab S6 kun je bij deze maar liefst 15 uur video afspelen voordat je hem opnieuw moet opladen.

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (1)

Samsung Galaxy-weergave

Deze 18,4 inch monstertablet van Samsungbeschikt over een levendig Full HD-scherm dat u gegarandeerd onderdompelt in de actie, waar u ook bent. De tablet is ontworpen met het oog op multimediagebruik en de aangepaste gebruikersinterface lijkt meer op een interface van een HDTV dan op een Android-tablet.

De Exynos 7580 Octa-chipset met Mali-T720MP2 GPU en 2 GB geheugen kan zelfs video-inhoud met een hoge bitsnelheid gemakkelijk aan, en de stereoluidsprekers zorgen voor een geweldige kijkervaring, zelfs als jij en je vrienden vergeten een koptelefoon mee te nemen.

Gezien hoe enorm het scherm is, is het nogal een verrassing hoe lang de tablet meegaat op één acculading. Afhankelijk van uw gebruiksgewoonten kunt u er maximaal 8 uur gebruik van maken voordat de batterij leeg raakt.

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar de Galaxy View-tablet is ook een fantastische tweede monitor. Het enige wat je nodig hebt is een USB-kabel en deTwomon USB-appuit de Play Store. De app verandert de tablet automatisch in een externe monitor met ondersteuning voor videoweergave tot 40 frames per seconde.

Samsung Galaxy Tab S4

Vervolgens kijken we naar de Samsung Galaxy Tab S4. Hij is een stuk kleiner dan de Galaxy View, maar met 10,5 inch is het nog steeds een van de grotere schermen die je kunt krijgen. Niet alleen dat, maar het heeft ook een uitstekend gedetailleerde resolutie en een Super AMOLED-paneel dat alle soorten media prachtig maakt. Wat tablets betreft, kun je hier echt niet fout gaan.

App en games spelen ook goed op de Galaxy Tab S4, aangezien er hoogwaardige hardware wordt meegeleverd. Het wordt eigenlijk geleverd met een Octa-core CPU en veel RAM, waardoor geheugenintensieve games zoals Terraria goed spelen.

De Samsung Galaxy Tab S4 is behoorlijk uniek: hij heeft een eigen stylus: de S-Pen. Dat is een enorm voordeel ten opzichte van Apple's iPad Pro, waar je de Apple Pencil apart moet kopen. Dat gezegd hebbende, heb je met de Tab S4 toegang tot een heleboel extra productiviteitsfuncties.

Koop het nu: Amazone

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (2)

Pixel Leisteen

Vervolgens kijken we naar de nieuwste Android-toevoeging van Google: de Pixel Slate. We hebben eigenlijk al heel lang geen Android-tablet van Google gezien, wat de Pixel Slate nog spannender maakt. Dit is een tablet, maar kan als laptopvervanger worden gebruikt als je er een type cover-toetsenbord voor aanschaft.

Dat gezegd hebbende, heeft de Pixel Slate een groot scherm van 12,3 inch. Dat is voldoende ruimte om inhoud op volledig scherm te bekijken, en het is superscherp en helder met een hoogwaardige resolutie. Dat maakt hem ook ideaal voor op het werk, waardoor de tekst scherp blijft.

Er zijn hier een aantal uitstekende hardware-opties, waarmee je kunt kiezen wat voldoet aan de eisen waarvoor je het nodig hebt. Google biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit een Core M3-, Core i5- of Core i7-processor. De prijs wordt beïnvloed op basis van de CPU waarmee u besluit hem uit te rusten.

Koop het nu: Amazone

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (3)

Onyx BOOX MAX e-boeklezer

Degenen onder u die urenlang tekstdocumenten lezen, weten hoe gemakkelijk het is om ernstige oogvermoeidheid te ontwikkelen. De E Ink-displaytechnologie lost dit probleem op door de eigenschappen van papier nauwkeurig na te bootsen. Het probleem is dat de meeste apparaten die deze technologie gebruiken erg klein zijn en alleen geschikt zijn voor het lezen van platte tekstdocumenten en niet voor grote PDF-bestanden. De meeste, niet allemaal.

DeOnyx BOOX MAX e-boeklezerheeft een 13,3-inch E Ink-display met een resolutie van 1600×1200 pixels. Het draait op een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem, waardoor je volledige, onbeperkte toegang hebt tot de Play Store. Dankzij de batterij van 4.100 mAh kan hij tot wel 4 weken werken, afhankelijk van hoeveel tijd je besteedt aan wifi en de apps die je gebruikt.

De lezer is slechts 7,5 mm dik en wordt geleverd met een hoogwaardige stylus voor zeer nauwkeurige, op aanraking gebaseerde invoer. Of de Onyx BOOX MAX de moeite waard is, de steile prijs hangt van jou af. Wij denken dat het zinvol is om extra geld uit te geven als dat is wat u moet doen om uw gezichtsvermogen te beschermen.

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (4)

Acer Chromebook R13 Converteerbaar

Chromebooks zijn altijd geweldige machines geweest voor mensen die de meeste tijd in een webbrowser doorbrengen en misschien af en toe overschakelen naar een tekstverwerker. Maar sinds Google de Play Store heeft ingeschakeld, is de waarde ervan vertienvoudigd.

DeAcer Chromebook R13was een van de eerste Chromebooks met ondersteuning voor de Play Store, en het is nog steeds onze favoriete convertible met Chrome OS. Het beschikt over een zeer scherp touchscreen-display met led-achtergrondverlichting met Full HD-resolutie, 4 GB geheugen, een batterijduur van 12 uur en de MediaTek MT8173C-chipset.

Dankzij het 360 graden scharnier kun je snel aan de slagverander de laptop in een tablet. De R13 blijft stil en sereen, zelfs als je hem tot het uiterste drijft, waardoor hij perfect is voor zowel studenten als zakelijke gebruikers. En met de groothoek-high-definition webcam kunt u meer deelnemers aan videochats ontvangen zonder details te missen.

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (5)

Motorola Moto Z

Motorola is het enige bedrijf dat succes heeft weten te boeken met modulaire smartphones. Waar anderen hebben gefaald, heeft Motorola een bloeiend ecosysteem van slimme accessoires gecreëerd, Moto Mods genaamd, die gewone Android-smartphones veranderen in filmprojectoren, draagbare boomboxen, powerbanks en andere dingen.

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (6)

Met de Qualcomm Snapdragon 820-chipset en 1440p AMOLED capacitief touchscreen is deMoto Zis een van de indrukwekkendere Moto Mods-compatibele smartphones die beschikbaar zijn. Zelfs zonder dat er een Moto Mod aan is bevestigd, laat deze vlaggenschip-smartphone weinig te wensen over. Maar sluit deMoto Insta-Share-projectorop de achterkant van de smartphone, en je kijkt ineens naar een draagbare projector die op elk oppervlak een scherm van maximaal 70 inch kan projecteren.

De projector wordt geleverd met een eigen batterij van 1.110 mAh, zodat u langer kunt projecteren zonder de batterij van uw telefoon te gebruiken. Gezien hoe klein het is, zijn de helderheid van 50 lumen en de resolutie van 854×480 pixels zeer respectabel. Hoewel het waarschijnlijk niet snel de dure projector in uw vergaderruimte zal vervangen, is het perfect voor het geven van kleine presentaties onderweg en voor regelmatig multimediagebruik.

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (7)

ERISAN Android-projector

Niet iedereen wil een dure Motorola-smartphone aanschaffen om content op muren te projecteren. Als je tevreden bent met de telefoon die je hebt, is het verstandig om in plaats daarvan een speciale Android-projector te kopen. DeERISAN draagbare projectoris relatief goedkoop, vooral als je rekening houdt met de fantastische helderheid van 1.200 lumen en de respectabele resolutie van 800×480 pixels.

De projector draait op een multimediavriendelijke versie van het Android 4.4-systeem en ondersteunt alle populaire videostreaming-apps, zoals Netflix, YouTube, Hulu, Kodi en andere. De projector heeft 1 GB geheugen en 8 GB interne opslagruimte.

Het wordt ook geleverd met een SD-kaartsleuf, zodat u de opslagruimte kunt vergroten volgens uw behoeften. Het beste van alles is dat de projector zowel een HDMI- als een VGA-ingangsinterface heeft, evenals ondersteuning voor Miracast, Airplay en DLNA.

Uitspraak

Tablets met een groot scherm zijn behoorlijk groot, maar als je iemand bent die veel werkt en onderweg graag media kijkt, kunnen deze grote schermen erg handig zijn. Ze kunnen ook prettiger zijn voor de ogen als je er veel tijd aan besteedt.

Wat is je favoriete tablet met groot scherm of Android-alternatief?

9 beste tablets met groot scherm en alternatieven met Android in 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6412

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.